Zdraví

News

Newsletter 08/2023

Lázeňské pobyty

/
HEALING HEADER

Abano Terme: léčivé termální vody a bahna

Vydejte se s námi do severní Itálie, kousek od Benátek, do oblasti plné historie, krásných památek ale i významných geotermálních lázní. Vítejte v Abano Terme, kouzelném místě, kde najdeme prastaré termální vody bohaté na minerály a termální jíl. Mnoho spisovatelů a básníků z různých historických dob zmiňovalo tyto vody se svých dílech a místa byla po dvě tisíciletí uctívána a ritualizována původními obyvateli. V 18. století započal výzkum vlastností a léčivých schopností těchto vod. V následujících letech byly vybudovány termální a lázeňské hotely a započala tak éra termální a ozdravné turistiky v pojetí, jakém jej chápeme dnes.

Voda využívána k léčebným procedurám se rodí díky dešti z předalpských oblastí severní Itálie, dostává se do podzemí do hloubek přes 3000 metrů, obohacuje se o vápník, minerály a stopové prvky, putuje dalších 80 km a rychle vyvěrá na povrch v lázeňské oblasti Euganean, ležící v největší termální pánvi v Evropě. Prameny o teplotě až 86 °C jsou slano-bromo-jodové a mají protizánětlivé, analgetické a dezinfekční účinky. 

Jakmile voda vychladne, naplní bazény všech hotelových bazénů a používá se také k inhalačním procedurám. Je také hlavní a základní složkou termálního bahna, které je přírodním lékem díky obrovskému množství protizánětlivých a antioxidačních látek, zcela bez přísad a chemikálií. Protizánětlivé schopnosti byly testovány na univerzitě v Padově a patentovány na evropské úrovni. Vědecké studie zkoumající terapeutické působení zralého bahna prokázaly zpomalování rozvoje několika osteoartikulárních a muskuloskeletálních onemocnění.

ABANO GRAND HOTEL 5*- Romanae Thermal Spa

Abano Grand Hotel přezdívaný „hotel suits“ díky luxusním a velkorysým apartmánům, z nichž každý je zařízen ve vytříbeném imperiálním stylu, je obklopený nádhernou kvetoucí zahradou s palmami a olivovníky. Hotel nabízí rozsáhlé wellness centrum s tradičními Římskými lázněmi. K dispozici jsou sauny, vířivky, termální lázně a bazény, široká škála léčebných procedur, bahenních zábalů, masáží či beauti a kosmetických služeb. Dopřejte si rituály pro obnovení harmonie mysli a těla. Náš tip: Thermal Anti-aging® program.  

GRAND HOTEL TRIESTE & VICTORIA 5* - White Spa

Grand Hotel Trieste & Victoria se nachází na promenádě, v centru lázeňského města Abano Terme a jeho historická budova obklopena vlastním francouzským parkem o rozloze 22 000 m2 je považována za jednu z nejkrásnějších a nejluxusnějších v letovisku. V hotelu naleznete unikátní termální jeskyni s přírodní termální párou, saunu, kryokomoru nebo tzv. emoční sprchy. Dále se zde nachází 3 termální bazény s hydromasážními systémy a jeden ochlazovaný plavecký bazén. V novém ozdravném centru White Spa si můžete dopřát nepřeberné množství procedur na bázi termální vody a léčebného bahna. Hlavní specializací lékařského oddělení je pooperační a poúrazová rehabilitace.

creating amazing memories