Zdraví

News

Newsletter 08/2023

Léčebný pobyt jako Váš životní restart

/
HEALING HEADER

 

Proč jsem začala připravovat léčebné pobyty? Jaký je můj příběh?

Díky léčebným pobytům jsem se naučila dodržovat správný denní režim, zvolit tu správnou stravu a kombinaci léčebných terapií. Již na vysoké škole jsem trpěla zažívacími problémy a začala jsem hledat cestu k uzdravení. Chemické léky mi nedělali dobře a já jsem se rozhodla pro cestu přírodní léčby. Otevřela se mi šance studovat různé výživové směry, Ajurvédu a Jógu. Poté, co jsem je zařadila do svého života se můj zdravotní stav začal výrazně zlepšovat, více jsem důvěřovala této cestě a prohlubovala jsem své znalosti. Jógu jsem cvičila každý den a v době, kdy jsem vynechala na několik dní jsem hned cítila, jak velký  rozdíl je v tom, když cvičím a když necvičím….psychicky i fyzicky. Pravidelně jsem se účastnila pobytů s jógou u nás a v zahraničí a dostávala jsem se více do jógové komunity.

KAMALAYA, ostrov Koh Samui

Svůj první léčebný pobyt jsem si naplánovala v roce 2018. V resortu Kamalaya jsem si vybrala program Detox na 10 dní. Po příjezdu do resortu jsem šla na úvodní konzultaci, kde mi udělali vstupní vyšetření a představili můj režim v době pobytu. Již 3.den jsem se začala cítit skvěle, lehce a mysl byla velmi pozitivní. Pravidelný režim každý den mi dělal moc dobře. Ráno jsem vstala kolem 6:30, vypila jsem teplou vodu s citrónem a od 7:30hod. byla společná meditace. V 8:30 jóga, pak snídaně, dopolední procedury, oběd, odpočinek, odpolední procedury, odpočinek na pláži, večerní meditace a večeře. Důležité bylo jít spát do 22:00, což je doporučení podle ajurvédy. Velkou výhodou léčebných pobytů je fakt, že je o Vás 100% postaráno – pravidelná léčebná strava, 2 x denně procedury, každý den jóga a meditace. Toto vše je v domácích podmínkách náročné dodržet, nicméně jakmile zažijete ten skvělý pocit harmonického stavu, budete se snažit tento režim dodržovat i po návratu domů.

 

Jaké jsem cítila efekty po léčbě?

Po ukončení Detoxu jsem se cítila velmi klidná, spokojená, má mysl byla krásně pozitivní. Jóga a dýchací techniky mi pomáhali se krásně zvnitřnit. Olejové ajurvédské terapie mi pomohli na zklidnění nervové soustavy, terapie tradiční čínské medicíny – akupunktura, masáže střev a terapie na revitalizaci orgánů rozpustili napětí v těle. Velký benefit léčebného pobytu, který si dopřejete je fakt, že máte dostatek času být sama se sebou. V těchto chvílích uvolnění poskytujete svému tělu prostor pro samoléčení, nastoluje se rovnováha těla, mysli a duše. Léčebný pobyt má různá zaměření – Detox, Zdravé střevo, Metabolic balance a Fitness. V každém období svého života potřebujeme něco jiného.

Připravila jsem pro Vás luxusní léčebný pobyt zaměřený na Detoxikaci organismu v Kamalaye v termínu 14.-24.2.2024. Počet míst je omezený, k dispozici je posledních 5 volných míst. Neváhejte a kontaktujte mne co nejdříve. Více informací najdete ZDE.  

creating amazing memories