Poznávací

News

Newsletter 11/2023

Špicberky: Fjordy, ledovce a divoká zvířata souostroví Svalbard

/

Špicberky: Fjordy, ledovce a divoká zvířata souostroví Svalbard

Objevte unikátní Arktickou krajinu, vydejte se s námi na fascinující expedici, při které bude hlavním cílem pozorovat divoká zvířata. Polární expedice není jen cesta za poznáním nedotčené přírody, je to cesta duše - hledání inspirace a touha po transformaci.

Zajistíme pro Vás plavbu po Špicberkách, do Grónska a na Antarktidu se 40-50% slevou ve vybraných termínech při rezervaci nejpozději do 30.12.2023. Neváhejte nás kontaktovat.

Přejeme Vám krásné předvánoční dny.

Milovníci divoké přírody najdou na Špicberkách ráj, je to největší ostrov norského souostroví Svalbard. Často jsou označovány za zemi půlnočního slunce, ale pro milovníky přírody, jsou známy pod názvem „Wildlife Capital of the Arctic“. Pouze 800 mil od Severního Pólu, kde je tma 4 měsíce v roce, ale když se slunce v dubnu vrací a dny se prodlužují až do června, kdy slunce nikdy nezapadá. Nekonečné dny znamenají nekonečné příležitosti pro cestovatele na výpravě za pozorováním polárních medvědů a dalších divokých zvířat jako např. mrožů, sobů, polárních lišek, velryb beluga, tuleňů a mořských ptáků.

A co Vás čeká na Špicberkách? Navštívíte Longyearbyen, nejsevernější město na světě, které je hlavním městem souostroví Svalbard. Poplujete na Zodiacu kolem největšího ledovce na Špicberkách, který nese název Monaco Glacier a je 7 km široký a 60 m vysoký. Plavba v ledové tříšti okolo severních Špicberků vám nabídne největší šanci zblízka vidět “krále arktidy” – ledního medvěda.  

Budeme se plavit hlubokými a zaledněnými fjordy a zážitkem jistě bude prorážení ledové tříště daleko na severu. Pestrou krajinu severu střídají ledovce, hluboké fjordy a rozkvetlá tundra. Během cesty kolem Špicberků bude také spousta příležitostí vydat se na treking tundrou a obdivovat unikátní krajinu tvarovanou větrem a mrazem. Tato cesta vás zavede na jedno z nejsevernějších míst, kam se běžný návštěvník může dostat – dosáhneme 81st severní šířky a severní pól tak bude téměř na dosah!

PLAVBA NA LODI ULTRAMARINE

Nejmodernější loď, která poprvé vyplula v roce 2021. Jedná se o technologicky velmi vyspělé plavidlo, které Vám zajistí maximální komfort. Na palubě jsou k dispozici 2 vrtulníky, 20 rychlonafukovacích člunů, nejmodernější technologie. Posádka lodi má celkem 140 členů, kteří se postarají o zajištění maximálního komfortu pro Vás. Nechybí SPA centrum, posilovna, boutique, restaurace, bistro a samozřejmě bar. Podívejte se na VIDEO lodi Ultramarine.

175.900 Kč / 1 os. / 22.5. - 2.6.2024

PLAVBA NA LODI OCEAN ADVENTURER

Vášnivý expediční tým této lodi se nemůže dočkat, až Vás zavede na místa, o kterých většina lidí jen sní. Ocean Adventurer je pohodlné plavidlo s prostornými kajutami, které mají všechny vlastní koupelnu a výhled ven. V roce 2017 prošel rozsáhlými renovacemi a na palubě najdete knihovnu, boutique, posilovnu a samozřejmě také restauraci.

98.400 Kč / 1 os. / 20. - 29.5.2024 nebo 7. - 16.6.2024

creating amazing memories