Pláž

News

Newsletter 02/2024

Průvodce Francouzskou Polynésií

/

Podívat se do Francouzské Polynésie je pro mnoho z nás velký cestovatelský sen. Unikátnost tohoto souostroví spočívá v tyrkysových lagunách, bujné tropické vegetaci, bohatém podmořském životě, dokonalých plážích a především v pohodovém tempu života, který tu místní lidé žijí a který přenesou i na vás.

Často uslyšíte, že se jedná o celoroční destinaci. Ano, teplo je tu v podstatě celý rok, ale pro návštěvu doporučujeme měsíce květen – říjen, kdy je méně dešťů. 

Vzhledem ke vzdálenosti této destinace z Evropy se často stává, že lidé dají nakonec přednost například Maledivám. Pokud se ale cesta dobře a včas naplánuje, nemusí to být tak náročné. Pro pohodovou cestu doporučujeme si na celý itinerář vynahradit alespoň 3 týdny. Je to místo, které pravděpodobně navštívíte jednou za život, tak si dopřejte dostatek času.

Pokud poletíte z Prahy, bude vás čekat nejdříve první přestup v Evropě, a druhý pak v Los Angeles nebo San Franciscu. 

Pokud je Francouzská Polynésie i vašim cestovatelským snem nebo se jím nyní stala, začíná ideální čas na přípravu celé cesty.

TAHITI

Vstupní branou do Francouzské Polynésie je ostrov Tahiti. Je zároveň největším ostrovem a jelikož je vulkanického původu, pláže jsou tu pokryty černým pískem. Můžete se tu zdržet jen 1 den na aklimatizaci nebo klidně 2 – 3 dny, pokud chcete ostrov více prozkoumat. Je to hornatý a dají se tu podnikat různé náročné túry, kdy budete obklopeni neskutečně zelenými kaňony, džunglí a vodopády. Naštívit také můžete několik muzeí nebo lokální trh s tropickým ovocem a zeleninou. Na Tahiti nesídlí luxusní resorty, a tím nejlepším co zde dokážeme nabídnout je INTERCONTINENTAL TAHITI RESORT. Pokud preferujete velmi kvalitní ubytování, přesuňte se rovnou dále.

OSTROVY TAHA'A a TAUTAU

Hlavní část dovolené doporučujeme začít na panenském ostrově Tautau. Této oblasti se podařilo uchovat svá dávná tajemství a uvidíte tu nejcharakterističtější podobu Francouzské Polynésie. Místní obyvatelé tu totiž žijí v duchu starých tradic, s úctou k historii. Nad ostrovem Taha’a se navíc vznáší vůně vanilky, protože tu jsou rozsáhlé vanilkové plantáže.

LE TAHA'A BY PEARL RESORTS

Jejich filozofií je poskytovat maximální autentickou polynéskou pohostinnost a zážitky. Resort byl postaven kolem stávající vegetace, což umožňuje skutečný soulad s přírodou a je členem prestižního sdružení Relais & Châteaux, který garantuje prvotřídní gastronomii a skvělý servis. Všech 58 apartmá a vil má autentický design, přičemž my doporučujeme buď Bora Bora Overwater Suite, který má v dálce výhled přímo na Bora Bora nebo Royal Beach Pool vilu. Ani zde nechybí samozřejmě 3 restaurace, SPA centrum, tenisový kurt, bazén a helipad. Z aktivit na protějším ostrově Taha’a nevynechejte návštěvu perlové farmy, vanilkových plantáží, u resortu pak šnorchlování nebo jízdu na vodním skútru.

BORA BORA

Z Le Taha’a je ideální přesun na Bora Bora. Je na vás zda zvolíte 20 minut letu vnitrostátní linkou nebo si dopřejete 14 minutový let vrtulníkem. Tato laguna leží nad potopenou kalderou, jejíž pozůstatky jsou nad hladinou a kolem je prstenec korálových ostrovů. Většinu času tady asi strávíte naprostým odpočinkem, a to je v pořádku. Pokud byste ale přeci jen chtěli být aktivní, tak se můžete vydat na výšlap na horu Mt. Pahiaplavat s keporkaky, což je výjimečný spirituální zážitek, šnorchlovat nejen se žraloky, zažít tzv. Stargazing & Storytelling, tedy výlet lodí při západu slunce a sledování noční oblohy ze soukromého ostrova.

CONRAD BORA BORA

Je nejodlehlejším resortem na Bora Bora a právě to je jeho výhoda. Přes den tu kolem resortu neprojíždějí žádné lodě rozvážející cestující z letiště, jako je tomu u jiných ostrovů a panuje tu naprostý klid. Má také nejdelší pláž a tak budete mít v tomto dokonalém ráji pořád co objevovat. Známou horu Otemanu, ikonu Bora Bora, zde však uvidíte pouze z nejvyšší části resortu, kde se nachází SPA centrum nebo z Otemanu View Pool nadvodních vil. 

FOUR SEASONS BORA BORA 

Je ideální volbou pro nejnáročnější cestovatele, kteří vyžadují služby na velmi vysoké úrovni. V roce 2019 zde proběhla rozsáhlá renovace a k výběru je 112 luxusních bungalovů nad vodou nebo na pláži. Pokud cestujete s větší rodinou, tak tady pro vás mají i opravdu velkou, tří ložnicovou vilu. Samozřejmostí je infinity bazén, fitness centrum pod širým nebem, tenisový kurt a dokonalé SPA centrum. Z resortu budete mít odkudkoliv úchvatné výhledy na horu Otemanu. 

THE BRANDO 

To nejlepší jsme si nechali na konec. Resort The Brando se nachází na privátním ostrově Tetiaora a je to jedno z nejvíce unikátních míst na světě. Obklopí vás nedotčená příroda Francouzské Polynésie a velmi komorní atmosféra, v pohodlí jedné z 35 vil s bazénem  zapomenete na okolní svět a nepřestanete obdivovat panenskou přírodu při pozorování mant, želv a různého druhu ptactva. Tento ekologický klenot využívá přírodní zdroje atolu, je energeticky soběstačný a uhlíkově neutrální. Přesvědčte se, že pobyt v The Brando obohatí nejen vaše cestování, ale i celý váš život.

creating amazing memories